Skjulte perler i Kristiansand – Tømmerrenna

Vennesla er et lite tettsted som ligger en halvtimes kjøretur fra Kristiansand, og byr på flere spennende turmuligheter som gjør at du raskt og enkelt kan komme deg ut av byen for å oppleve litt mer landlige omgivelser. Ønsker du en lettgåelig tur på et par timer, er Tømmerrenna det perfekte alternativ.

Tømmerrenna ble bygget i etterkrigsårene og er en ca 4 km lang tømmerrenne som ble bygget for å frakte tømmer gjennom de partiene i Otra med lav vannstand etter krigen. I dag brukes Tømmerrenna kun som tursti, og er flittig brukt av både unge og eldre. På turen får du oppleve å gå over hengebroer, inne i tuneller, gå langs elven og se naturen midt i skogen. Turen er veldig lettgåelig da du følger Tømmerrenna hele veien, men om man ønsker litt større variasjon kan man velge å ta grusveien på vei tilbake. Turen kan fint taes av barnefamilier, men det er ikke plass til barnevogn i renna. Vi anbefaler også å være obs på hull i tømmerrenna, noe som kan forekomme.

Det er flere opplevelser langs ruta, da du går langs togskinnene til Setesdalsbanen store deler av veien og går forbi Paulen Gård. Man kan også velge å spise lunsj langs elvebredden eller plukke blåbær i omringende skog. Dette er en perfekt helgetur dersom du vil ta med deg både bestemor som ikke er så god til bens og viltre barnebarn.

Estimert tid: 1 time

Lengde: 8,7 kilometer

Hvordan komme seg dit: Ta buss 31 fra Kristiansand sentrum til Grovane Stasjon i Vennesla. Herfra kan du starte turen ved å gå bort til Steinsfossen Kraftstasjon der Tømmerrenna starter.

Passer for: Voksne, barn, senior

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar