Skjulte perler i Kristiansand – Kanonmuseet

I de innerste daler og over de høyeste fjell, eller en 20 minutters busstur fra Kristiansand sentrum til Møvik, finner vi Kristiansand Kanonmuseum. Kanonen på Møvik stammer fra andre verdenskrig da tyskerne ville dekke hele innseilingen til Skagerak/Kattegatt-omerådet sammen med kanonen i København. Kanonmuseet på Møvik rommer den eneste gjenværende 38 cm krupp-kanonen i verden, som også er en av de største kanonene som noen gang er bygget.

Kanonmuseet ligger på en høyde med fantastisk utsikt over havhorisonten og områdene rundt, og er verdt besøket for å oppleve naturen rundt alene. På museet kan du få se den store kanonen, finne ut masse om historien rundt hva som skjedde i andre verdenskrig samt høre mange spennende historier om hvordan området ble operert under krigen. Det anbefales å ta med seg lunsj og nyte den sammen med den nydelige utsikten.

Hvordan komme seg dit: Vi anbefaler å ta buss M1 fra Kvadraturen til Kroodden, og deretter gå i ca 15 minutter til Kristiansand Kanonmuseum. Se også jernbanens rutetider til Kanonmuseet.

Pris: Det koster 90 kr for voksne og 40 kr for barn å komme inn på Kanonmuseet. Ammunisjonsjernbanen koster 50 kr for voksne og 30 kr for barn.

Estimert tid: Det er fint å beregne ca 1,5 time på Kanonmuseet

Åpningstider: Hver søndag fra 12-16 frem til 13.11. Se videre åpningstider på http://www.vestagdermuseet.no/kanonmuseum-2/apningstider/

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar