5 grunner for at du ikke vil samkjøre
(og løsninger)

Har du tenkt på å samkjøre, men er i tvil om noen ting? Det er helt forståelig. Vi har laget en liste av noen grunner for hvorfor du ikke vil samkjøre og hvordan du kan overvinne disse hindringene.

Påstand: Samkjøring er ikke fleksibelt nok og reduserer friheten til å reise når man vil.

Samkjøring med PenguinUp er basert på et felleskap hvor alle hjelper hverandre ved å dele turer. Ja, noen ganger kan det være at du må reise en ekstra mil eller noen ekstra minutter for å hente andre, men det kan også være at andre hjelper deg når du trenger det. Vår algoritme matcher reisende som er innen 10% avvik. Det er ingen plikt å samkjøre hver dag og du kan samkjøre de dagene det passer for deg. Du kan også bytte rollen mellom sjåfør eller passasjer ved eget behov.

Påstand: Det er utrygt å reise sammen med fremmede

Vi tar sikkerhet på alvor, dermed har vi opprettet samkjøringsgrupper. Det er lukkede grupper hvor du må sende en forespørsel for å bli medlem. Dette er gjort for å lette samkjøring i en organisasjon eller et selskap der folk har noe til felles og føler seg trygge på å dele en tur med hverandre.

Påstand: Samkjøring forstyrrer den private tiden som man ellers vil ha alene i bil.

Ja, samkjøring betyr inntrenging i din egen private sone og kan virke sosialt utfordrende, men de fleste som prøver det, føler det er positivt og morsomt. Samkjøring må være frivillig for både sjåfør og passasjerer. For mange kan det være lettere når det er mer enn to i bilen.

Påstand: Samkjøring hindrer kollektivtransport

Flere av byområdene våre opplever en større vekst i nærområdet enn selv i byen. I Distrikt blir det stadig vanskeligere, dyrere og mindre levedyktig å tilby gode busstilbud på grunn av mindre innbyggere og kollektivbrukere. Denne økte spredningen i det omkringliggende landskapet kombinert med kapasitetsproblemer og ressursbegrensninger, gjør bruken av ledige seter i personbiler viktigere. Dermed er samkjøring ment å støtte offentlig transport og ikke hindre den.

Påstand: Tidligere dårlige opplevelser

Vi forstår at du kanskje har hatt en dårlig opplevelse før, og at du sannsynligvis ikke ønsker å samkjøre lenger. PenguinUp har et vurderingssystem som hjelper deg med å finne pålitelige medreisende. Etter turen ber vi hver reisende om å gi en vurdering til sine medreisende. Du kan også rapportere en medreisende hvis du har hatt en dårlig opplevelse. Hvis du har spesifikke krav f.eks ikke røyk, ingen kjæledyr, ikke lyst til å bli sosiale, osv. kan du spesifisere disse i kommentarfeltet mens du lager en tur. Dette vil hjelpe deg med å finne en kompatibel match og få en bedre opplevelse.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar