3 fordeler med samkjøring for bedrifter

Gjør din bedrift nok for miljøet? Er dine ansatte bevisste på sine miljøavtrykk? Ikke alle bor i nærheten av arbeidsstedet sitt og kan gå eller sykle til jobb. Å reise kollektivt passer heller ikke for alle. Samkjøring er en perfekt løsning for de som allerede kjører til jobb. I denne artikkelen har vi listet opp tre grunner til at du som bedrift bør oppfordre ansatte til samkjøring.

samkjøring for bedrifter

Slipper bygging av parkeringsanlegg 

Parkeringsforhold varierer fra bedrift til bedrift. Noen bedrifter har liten parkeringskapasitet, både mht. ansattparkering og besøksparkering. Noen bedrifter tilbyr ikke gratis parkering for sine ansatte. Da bør ansatte betale for parkering på egenhånd. Noen bedrifter bruker mye penger for å bygge eller leie parkeringsplasser. En tur med samkjøring kan spare opptil 4 parkeringsplasser. Ved å oppmuntre ansatte til å samkjøre, kan bedrifter bruke mindre penger på utbygging av parkeringsplasser.

Høyere produktivitet per ansatt

I gjennomsnitt bruker vi 78 minutter i reisetid hverdag. Trafikk og kø kan ha stor innvirkning på vår mentale tilstand og velvære. De som velger samkjøring, kan glede seg over redusert stress med hensyn til å kjøre og økt bekvemmelighet knyttet til tidsbesparelser ved å bruke kollektivfeltet. Disse fordelene kan igjen forbedre ansattes moral og øke den generelle tilfredsheten og produktiviteten. Samkjøring bidrar til å redusere stress, forbedre produktiviteten og øke den generelle glede. Ansatte som bruker samkjøring, sparer penger i drivstoffkostnader og reduserer hverdagens slitasje på bilene. Det skaper også en sterkere følelse av fellesskap å bli knyttet tettere med hverandre.

Reduser miljøavtrykket ditt og bli en grønnere arbeidsplass

Den gjennomsnittlige daglige reisen til jobb er 23 kilometer per dag – en vei. Dermed sparer en tur med samkjøring til jobb opptil 12 tonn CO2 per år. Samkjøring er en måte dine ansatte kan gjøre virksomheten din mer grønn og redusere sitt miljøavtrykk. Daglig pendling mellom jobb og hjem forårsaker typisk rushtrafikk og er en av de største måtene som ansatte bidrar til miljøforringelse. Å oppmuntre dine ansatte til å dele turer til og fra jobb reduserer antall biler på veien og hjelper bedriften din med å minimere miljøpåvirkningen. I tillegg får du som  bedrift god samvittighet og viser at du gjør noe for samfunnet.


Hvis du synes bedriften din har behov for en samkjøringstjeneste da kan du godt ta kontakt med oss på
nilsolav@penguinup.no for et samarbeid.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar