5 grunner til å velge samkjøring til jobb

Stadig flere kjører bil. Med økende biler på veien øker også kø, reisetid og trafikkulykker. I Norge reiser vi minst med kollektivtransport og kjører nest mest bil i hele Europa. Vi bruker både penger og ressurser for å bygge nye veier og parkeringsplasser for å imøtekomme økningen i biler.

Kjører du til jobb hver dag? Les gjennom disse fem grunnene for å finne ut hvorfor du bør velge samkjøring til jobb.

samkjøring til jobb

Grunn #5: Tilgang til kollektivfelt og 2+-felt = spare tid

På flere steder er det mulig å bruke kollektivfelt eller dedikerte samkjøringsfelt. Hvis du har mer enn en person i bilen, får du tilgang til å reise i 2+-feltet. I de fleste tilfeller betyr dette en raskere kjøretur med mindre trafikk. Dermed hjelper samkjøring til jobb med å spare tid.

Grunn #4: Treffe nye mennesker = mer gøy

Å sitte fast alene i trafikken kan bli frustrerende. Turen din kan være mye hyggeligere ved å dele den med en venn. Hvis du samkjører med noen (eller flere), realiserer du kanskje ikke hvor forferdelig trafikken er (og hvis nok folk begynner å samkjøre på en fast basis, kan det hende at trafikken ikke blir så forferdelig!) Når du sitte på med andre, har du en mulighet til å snakke med vennene dine og bli bedre kjent. Samkjøring til jobb er en sosial måte å reise på og mange synes dette er positivt. Men ikke alle liker å være sosiale og vi forstår det. Likevel hjelper det ved nettverksbygging og info utveksling.

Grunn #3: Reise fra dør-til-dør = mer behagelig

Tog, t-banen og buss er bra for miljøet, men det er ikke veldig behagelig og ofte er de forsinket. Kollektivtransport er ikke like bra i bydeler eller mindre byer slik det er i storbyer. Samkjøring til jobb gir deg tilgang til en hyggelig tur fra hjemmet ditt uten å betale mye.

Grunn #2: Spleise på turen = spar penger

Gjennomsnittsprisen på en ny bil i Norge er ca. 400,000 kr. I tillegg betaler vi ca. 100,000 kr hvert år for drifts- og vedlikeholdskostnader. Med samkjøring til jobb, spleiser vi på bomavgifter, bensinkostnader og parkeringsavgifter. Jo flere mennesker, jo mindre må enhver betale og som sjåfør får du dekket en del av din kostnad. Du kan også sitte på med andre slik at du bruker bilen din mindre og redde den fra enorme mengder slitasje.

Grunn #1: Bedre for miljøet = redd planeten

Statistisk sentralbyrå forteller følgende: “Nesten en tredel av totale norske klimagassutslipp kommer fra transport, der over halvparten kommer fra veitrafikk.

Ved å bruke samkjøring til jobb kan vi redusere antall biler på veien og kutte ned klimagassutslipp. Det betyr renere luft og til sammen en mer sunn verden rundt oss. Også har vi vissheten om å bidra til en mer miljøvennlig persontransport.

Oppsummering

Så neste gang du klager på trafikk eller økende bompenger, kan du tenke miljø og samkjøring til jobb! Tross alt vil de fleste jeg kjenner ikke nekte muligheten til å spare penger, tid og miljø. Så kanskje dine kollegaer og venner ikke skjønner hvor fantastisk samkjøring er. Del denne bloggen med dem. La dem få vite at det er mange fordeler med samkjøring til jobb. Prøv PenguinUp gratis for å samkjøre til jobb og få bedre arbeidsfelleskap, et bedre miljø og bruk mindre tid på veien!

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar